Hoppa till sidans innehåll

Historik


Lite Historik om klubben

 

Rimbo HK startade sin verksamhet 1973. Klubben har sina rötter från Skepptuna IK. Där spelades handboll från början utomhus. Senare tränade Skepptunas damer både i Märsta, Uppsala och från 60-talet även inomhus i Rimbo. Skepptuna IK:s damlag spelade ganska högt upp,i div 2 och började kosta mer med långa resor. Man spelade ofta både lördag och söndag för att spara in på resor. Så småningom bröt sig tjejerna loss med hjälp av legenden Oskar Lindhé, för att bilda en egen handbollsklubb. 

  

Träningarna bedrevs till största delen i skolans sporthall i Långsjöskolan. Den nya klubben skulle få ett namn och eftersom Rimbo IF redan fanns bildades Rimbo HK på samma ort. Klubben började därmed sin egen historia med ett damlag i div 3 som fick arbetsnamnet Skepptuna/Rimbo HK. Klubbmärket var gult och vitt men ändrades snart till grönt då föreningen kunde utelämna Skepptuna helt och bara heta Rimbo HK.

  

Handbollsntresset ökade i Rimbo och en kvinna med namnet Eivor Skyttle startade träning för yngre flickor. Först utvidgades klubben med ett B-lag och sedan med flicklag i yngre åldrar.

1994 startade klubben sitt första pojklag som då bestod av ett glatt gäng pojkar födda -85-86. Det blev startskottet för forsatt stort intresse för handbollen i Rimbo

  

En gammal tradition som Rimbo HK fortfarande har kvar är att räkna ihop antalet matcher för föreningen. För sina första 50 matcher fick man ett bevis som sedan blev större ju fler matcher man spelat. Idag spelar ungdomarna tredubbelt så många matcher som en spelare av den äldre årgången kunde uppnå. Men priserna uppskattas fortfarande och rekordet för den äldre generationen ligger på 649 matcher och innehas av Ingrid Söderlund ( född 1934). Hon spelade sin sista match 1981 då 45 år gammal.

 

Grundarna till Rimbo HK har idag sina barn barn och till och med barnbarns barn, spelande i klubben. Några namn att nämna är Ingrid Söderlund, Målvakten Kerstin Karlsson och Stina Åhman som man fortfarande kan träffa på i hallen.

 

Damlagen var som bäst fram till 2007 i divison två under flera omgångar.

2008 avancerat damerna med stommen födda 1987 till div 1 med ett ungt och piggt lag som har god återväxt och på så sätt införlivat Rimbo HK: s vision.

2010 skrev klubben historia då man avancerade till högsta serien på damsidan. Elitserien blev dock en kort sejour men man har ändock spelat där och klubben fick mycket erfarenhet från det.

 

2008-09 blev även ungdomarnas år. Flickor 1993 blev föreningens första lag som uppnått finalspel i Ungdoms SM. Där slutade de på en mycket hedrande 5.e plats bland landets toppar.

Året efter var både pojkarna födda 94-95 i SM finalsteg tillsammans med flickor 92-93

 

2011 stod Rimbo som arrngör för SM för damjunior Laget slutade återigen på en femte plats.

 

Herrlagets klättring började 2007 från div 3 till div 2 och blev på så sätt historiska då det är det högsta serien föreningen deltagit i.

Därefter var klättringen till högre nivåer början på en ny era. 2014 blev man klara för elitserien och ingen ting kunde stoppa framfarten trodde man. ( Se dokumnetären på häger sida.)

Efter den snbba sejouren i elitserien har föreningen parkerat i allsvenskan och fortsätter fostra ungdomar inom handbollen.

 

Uppdaterad: 01 AUG 2017 19:21 Skribent: Marie Lindqvist
 
 
 
 
 Dagen då Rimbo skrev historia

 

Postadress:
Rimbo HK Roslagen - Handboll
Roger Pettersson, Smedjevägen 9. lgh. 1101
76231 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info