Hoppa till sidans innehåll

Laglicens & Försäkring


Vad har hänt?
Handbollförbundet byter leverantör/försäkringsgivare av Licensförsäkringen och ändrar samtidigt innehållet i försäkringen så att fler kan få förebyggande råd och behandling. Ny leverantör är Gjensidige Försäkring.


När sker bytet till ny leverantör/försäkringsgivare?
Bytet sker i höst, vid försäkringens huvudförfallodag den 1 oktober 2017. Information om licensförsäkringen och var man vänder sig vid en skada kommer läggas upp på Handbollförbundets hemsida och även skickas ut till klubbarna via mail. 

Varför byter vi leverantör/försäkringsgivare?

Vårt mål med Licensförsäkringen är att säkerställa att alla som är aktiva i en förening som ingår i Svenska Handbollförbundet är försäkrade när de tränar och spelar match. Om något händer så ska de snabbt få hjälp. Vi eftersträvar ett långsiktigt och ekonomiskt hållbart samarbete med en leverantör där vi också får möjlighet att genom försäkringen arbeta proaktivit och skadeförebyggande. Gjensidige svarade bäst upp mot våra önskemål, såväl när det gäller prislappen på försäkringen som utvecklingen av innehållet i den. 

Blir det några förändringar i försäkringen? Vilka då?
Ja, det blir två förändringar, Kort sagt: "Aktiv vård" inkluderas i försäkringen och byts mot att medicinsk invaliditet under 10% inte ersätts. I motsvarande förslag från Folksam var gränsen 15% vilket för oss var en väsentlig skillnad. 

Lite längre förklarat om vår filosofi och hur vi tänker kring försäkringen: 

Vi introducerar ett nytt arbetssätt för att hantera olycksfallen - från reaktivt till proaktivt. Det går ut på att vi arbetar mer förebyggande med råd och behandling för att skadorna ska bli färre och för att den som är drabbad av en skada snabbare ska komma tillbaka till handbollen. Därför ingår nu en helt ny tjänst i försäkringen, som vi kallar "Aktiv vård". Det är en telefonservice dit man kan ringa vid skada eller symptom och få rådgivning och vård direkt av legitimerande fysioterapeuter. Rådgivningen är alltid gratis, men det kostar 200kr i självrisk/bokat vårdbesök. Upp till tre behandlingstillfällen per skada ingår: Detta är i normalfallet - PRIVATVÅRD. 

Telefonnumret till skadeavdelningen: 0771 - 326 326

Vi har också beslutat oss för att ta bort ersättningen vid medicinsk invaliditet under 10% (medicinsk invaliditet) innebär en bestående nedsättning av kroppsfunktionen), där Folksam tidigare betalade ut ett schablonbelopp om 3000kr/skada. Vi vill hellre fokusera på försäkringsinnehåll som kan hjälpa till att förebygga och begränsa skador. De flesta olycksfallsskador som sker ger mindre än 10% medicinsk invalditet är allvarliga och det behövs ofta, utöver vård, även ett ekonomiskt stöd då man till exempel måste byta jobb eller välja en annan inriktning i livet. 

Hur ska jag göra om jag har en pågående skada som hanteras av Folksam?
Alla skador som inträffat innan den 1 oktober 2017 ska fortsatt hanteras av Folksam, så då fortsätter kontakten med Folksam i detta fall, inträffar skadan efter den 1 oktober är det Gjensidige som ska kontaktas. 


Vilka Gjensidige?
Gjensidige är ett ledande nordiskt sakförsäkringsbolag, Norges största, som funnits i 200 år. I Sverige har vi funnits i över 10 år. Koncernen är noterad på Olso Börs sedan 2010. V-i har cirka 4000 medarbetare och erbjuder sakförsäkring i NOrge, Danmark, Sverige och Baltikum. I Norge erbjuds också bank, pensions och sparande. Gjensidige har även Tennisförbundets Licensförsäkring i Sverige. 

Uppdaterad: 03 NOV 2017 13:57 Skribent: Jonas Rosenqvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Rimbo HK Roslagen - Handboll
Roger Pettersson, Smedjevägen 9. lgh. 1101
76231 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info