Hoppa till sidans innehåll

Vår Verksamhet


Rimbo HK vill vara en god förebild och stimulera det positiva inom idrotten. Vi följer Svenska HF  policy vad gäller barn och ungdoms idrott.

Under säsongen blir det en hel del resor för ett handbollslag. Till matcher åker vi oftast egna bilar. Då gäller SV HF trafikpolicy.

Våra olika aktiviteter sträcker sig från träning, seriematcher till cuper och olika uttagningar via Uppland och Sverige för att utvecklas till en ännu bättre handbollspelare.

Vi strävar åt att behålla ungdomar och lockar med breddidrott på de yngsta åldrarna. Vi strävar även att utveckla och bibehålla ortens ungdomar.  

  • De yngsta 4-6 år börjar i Rimbo HKs bolllekis. De träffas 1 ggr / vecka och leker med bollar.
  • 7-8 år  -fortsätter i handbollskola, där de tar skall lägga intresset till lek och idrott. De spelar matcher ibland på lek mot andra handbollskolor inom kommunen.
  • 9-10 år - D ungdom. Spelar matcher några helger /år. Allt spelar på alla platser.
  • 11-12 år - börjar spela seriespel för C-ungdom. Här får man börja tävla.
  • 13-14 år - B-ungdom här spelas den första rikstävling som idag går under Ungdoms SM. Utveckling och utbildning är viktigast för varje spelare..
  • 15-16 år  -kallas du A-ungdom och fortsätter utbildningstegen mot tävling och seniorverksamhet. Uttagning till distriktslag både regionalt och på riksnivå.
  • 17 år-18 år - Junior. Vi deltar i SM men kanske inte alltid seriespel eftersom vi har seniorverksamhet istället.
  • 19 år och äldre -Seniorspelare med chans att ta plats i något av föreningens seniorlag på de nivåer de befinner sig. Det finns lag både för bredd och elitverksamhet. 

Nya hallen

För att behålla våra ungdomar krävs en kraftansträngning för att ha motivationen kvar så att ungdomarna vill stanna och spela i Rimbo HK.

Rimbo HK har lyckats övertyga komunen om att vi behvöde en större hall. 2011 blev det verklighet men 2013 då herrarna avancerade till elitserien visade det sig att hallen ändock inte är tillräckligt stor. Arbetet med hallen fortskrider och idag spelar vi på dispens. Planer på utbyggnad finns.

 

Samarbete skola-förening

Klasshandboll

Handbollsklubbens rekryteringskälla. Vecka 43 spelas det handboll i alla skolor i Rimbo distriktet. Vi har klasshandbollstävling under lekfulla former för åk 3, 4 och 5.

Elevens val på Långsjöskolan ( pga av omorganisation slutade denna verksamhet 2014)

Ett av Rimbo HKs satsning är att ungdomarna skall kunna välja handboll på hemmaplan men ändå utvecklas som enskild handbollspelare. Som i ett led av detta arbete finns elevens val för elever i åk 6 tom 9 på Långsjöskolan, där eleverna kan välja att spela handboll under skoltid på högstadiet.

Skolidrottsföreningen Strömbrytarna

Rimbo HK har medverkat i att starta ett skolidrottsförbund som kallar sig Strömbrytarna på Långsjöskolan. Strömbrytarna har vunnit Skol-SM för flickor år 2002 ( F87-89)och året 2003 efter vann pojkarna (P 88-90). Flickorna representerade Sverige i Skol VM i Ungern där de blev 5:a år 2004. Sedan dess har skollagen varit flitiga deltagare bland de främsta skolorna i Sverige.

 

Uppdaterad: 03 NOV 2017 14:12 Skribent: Helene Tollbring
 
 
 
 
 Dagen då Rimbo skrev historia

 

Postadress:
Rimbo HK Roslagen - Handboll
Roger Pettersson, Smedjevägen 9. lgh. 1101
76231 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info