Hoppa till sidans innehåll

Historik om Rimbo HK herr


2003/2004 Några av dagens "äldre" spelare började sin seniorverksamhet detta år. Då kom Rimbos herrlag näst sist i division IV. Man skrapade ihop 8 poäng!

2004/2005 Rimbos herrlag gör en betydligt bättre säsong. De slutar 4:a i tabellen.

2005/2006 Det unga herrlaget blir överlägset etta i division 4:a. Fjärdhundra besegras i sista matchen vilket säkrar förstaplatsen.

2006/2007: I en av säsongens sista matcher förlorar laget en viktig match borta mot Kungsängen. Trots ledning med 10 bollar lyckas Kungsängen vända och vinna. Detta gjorde att Rimbo missade kvalplatsen uppåt. Laget slutar fyra strax under kvalstrecket, men då lag ovanifrån dragit sig ur får laget en friplats och går upp i division 2 norra.

2007/2008: Ken Tollbring, Fredrik Nilsson och Fredrik Johansson går till Skånela IF som då ligger i allsvenskan. Tappet av dessa gör att inledningen av division 2 blir tuff för Rimbo HK:s herrlag, laget inleder med fem förluster på de första sex matcherna. Sedan tidigare spelar Rimbosonen Jeff Tollbring för Skånela. I slutet av november månad går först Fredrik Johansson och Fredrik Nilsson tillbaka till Rimbo och blir en bra förstärkning för laget. Senare under våren 2008, går även Ken Tollbring samt Jeff Tollbring till Rimbo HK. Rimbos förstärkta herrlag gör en stark avslutande vår och slutar i mitten av division 2 norra, enbart tre poäng under kvalplatsen uppåt.

2008/2009 Division 2 norra kändes som serie stark på förhand. Det var den också, men Rimbo HK var för bra denna säsong och gick obesegrade (18 vinster och 2 oavgjorda) och slutade givetvis etta.

2009/2010 Första året i ettan slutade med succé. Laget slutade tvåa bakom serieettan Djurgården. Detta innebar kval till allsvenskan. Först mötte man Eslöv i bäst av två matcher. Seger borta med 34-39 och Rimbo var med tre av fyra ben i nästa steg. godo startade matchen Rimbo vs Eslöv i Norrtälje Sportcentrum inför storpublik. Men trots fem mål tillgodo kunde Eslöv gå upp i en ledning med åtta bollar (12-20). Rimbo gör den historiska vändningen i andra halvlek från 18-26 till 31-27 alltså 13-1(!) i slutet av matchen! Segern skrev till 34-31 och totalt 73-65.

Rimbo vidare till direkt off mot HK Eskil i bäst av tre matcher.  Förlust i första matchen hemma. På bortaplan låg man under med flera bollar men vände till oavgjort resultat vid full tid och sedan förlängning. I förlängningen var det Rimbo som var kyligast och vann med två bollar! Den 3 och avgörande matchen spelades i Eskilstuna Sporthall! Rimbo vann matchen ganska klart (sex bollar) och upptåget till Allsvenskan var ett faktum!

2010/2011 Första året i allsvenskan var en svår prövning för Rimbos krigare. Svårt med poängskörden en lång bit in på 2011 gjorde att laget inför sista sex omgångarna låg sist i tabellen. Men en fantastisk avslutning som inleds med skrällsegern mot Önnered hemma, gör att Rimbo inte bara slipper direktnedflyttning utan man klarar sig utan att behöva kvala! Fem segrar på de sex sista matcherna! Uddamålssegern i sista matchen borta mot OV Helsingborg 29-30 är den största höjdpunkten! Johan Lundgren född 1994 gjorde detta år allsvensk debut.

2011/2012 Rimbo inleder den andra säsongen i allsvenskan med åtta segerar på de första nio matcherna, och serieledning. Dock mitt i euforin skadar sig två av nyckelspelarna (Andreas Gannby, korsbandet och Patrik Rödin, bruten överarm) och truppen blir tunnare. Nu kommer även ett ras och rimbo hamnar i ett ingenmansland. Dock är laget aldrig på allvar inblandat i nedflyttningsstriden. Under säsongen lyckas Rimbos herrar även med bedriften att kryssa i fyra raka matcher. Jerry och Endrit debuterar.

2012/2013 De unga killarna i truppen har blivit ett år äldre, "veteranerna" födda 86-90 ett år klokare. Tredje året i allsvenskan är ett faktum. Serien inleds med match borta mot nykomlingen Ricoh. Underläge med sex bollar stoppar inte killarna utan Rimbo vinner med ett mål, då Jerry Tollbring (då 16 år) avgör i matchens absolut sista sekund! Rimbo fortsätter att vinna och etablerar sig som ett tänkbart kvallag, men två raka förluster i hemma/borta-möte mot OV Helsingborg gör att striden kring kvalplatserna (efter seriesuveräna H43) tätnar. Laget vinner mot H43 på hemmaplan med 43-34 och ett litet hopp om kvalserien lever!  Inför sista matchen mot Ricoh hemma räcker det med vinst för att ta sig till kvalserien. Inför 724 personer i Sparbankshallen kunde Rimbo vinna med 41-29! Kvalserien var ett faktum!

Kvalserie: Vinst med 37-33 och Jerry Tollbring gör 14 mål! Bortamatch mot Skånela IF= vinst. VästeråsIrsta hemma iSparbankshallen,innebar förlust med 11 bollar. Bortamatch mot OV Helsingborg, vänder där ett stort underläge till vinst med två bollar.  I bortamatchen mot Önnered kommer Rimbo aldrig in i matchen och det blir brakförlust. Laget möter Önnered hemma tre dagar senare. Rimbo inleder matchen bra och leder i paus med hela 18-11. Men i andra halvlek låser sig anfallsspelet, Önnered knaprar in mål på mål på mål och Rimbo gör sitt sista mål 26-23 med 12 minuter kvar av matchen. Rimbo vinner till slut med 26-25.

Match sju, Sparbankshallen och OV Helsingborg( som är utan poäng). Det ser länge svårt ut men återigen är det i slutet av matchen som Rimbo agerar.  Med fem sekunder kvar kliver unge Jerry Tollbring utan nerver fram, inför en  full men nu förväntansfull Sparbankshall så sätter han målet till 27-26..

På bortaplan inför över 1000 personer och mycket tillresta Rimbosupportrar inleder Västerås med att göra 5-0. Den här matchen är säkert den som alla minns då bollen rullar in i mål och sen är matchen slut. Frittes repotage måste återges här i text " Rimbo kommer inte alls in i matchen i början. Men likt Rimbo så gör man ändå match av det och är bara ett efter ett tag in i första halvleken. Västeårs rycker åter igen och leder med 18-13. Rimbo har aldrig lyckats besegra Västerås i seriespel på tre försök.  Med mindre än två minuter kvar reducerar Ken Tollbring till 27-26 och Fredrik Johansson kvitterar på straff 27-27 med mindre än 40 sekunder kvar av matchen! Västerås får anfall och tar ut målvakten (de måste vinna), missar avslutet med sekunder kvar av matchen. Ken Tollbring får bollen av målvakten Victor Hellström, passar till Jerry Tollbring som lobbskjuter en boll som studsar sakta sakta in i mål i matchens sista sekund, vinst 27-28."

Inför matchen mot Skånela IF hemma kan Rimbo bli klara för Elitserien om man vinner. Skånela IF behöver helst ta poäng. Endrit Abdullahi får avgöra matchen med 31-29 med mindre än 50 sekunder kvar av matchen! Stort vilt jubel och media från Sveriges största tidningar och TV intervjuar killarna. En magisk dag och kväll i Sparbankshallen! Rimbo klara för Elitserien 2013/2014, helt otroligt! För allt om den magiska onsdagen Klicka här

 

 

Rimbos utvecklingslag Team Rimbo, tar efter några säsonger i division III steget upp i division II efter att ha slagit ut Täby i kvalspel!

HUVUDSPONSORER 2017/2018
 
 
 
 STÖD RIMBO HK, HANDLA VIA
logga_alone_200x72

 Dagen då Rimbo skrev historia

 

Postadress:
Rimbo HK Roslagen - Handboll
M. Åkerlind, Jakstigen 3
76261 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info