Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från förbunden


Södertälje har inte haft någon handbollsverksamhet på över 15 år och nu har föreningen återväxt på nytt. Den nya handbollsföreningen i Södertälje startar vårterminen med bollskola i Wasa Sporthall med start 21 januari 09.30 - 11.00.
 

Vi tackar Birgitta Strehle

(2018-01-18 09:35)
Svenska Handbollförbundet vill tacka Birgitta Strehle för åren på handbollförbundet.
 
H65 Höör sprang ifrån förra gången och hotar med något liknande. Kristianstad HK spelar hemma och har skyttedrottningen Asli Iskit i spel. – Vi kanske inte är 100 procent men kommer att göra allt för att vinna, säger hon.
 
Hon är åter renodlad kantspelare med rätt att knorra. Det är på vänsterflanken det ska hända om Andrea Johansson ska hjälpa Team Eslöv på rätt köl. – Jag trivs i rollen, får spela mycket och ta många avslut, säger hon.
 
Det blir bara en säsong i Skara HF för Helen van Beurden. Innan målvakten tar farväl ingår ett svenskt slutspel i planeringen. – Jag har allt fokus på att avsluta säsongen bland de åtta bästa lagen, säger hon.
 
Hans Vestbergs stipendium ”Unga talanger” delades för första gången ut i samband med herrarnas landskamp i Kinnarps Arena, i Jönköping. Inför en fullsatt arena fick Hannah Scheuer Larsson som spelar i Skuru IK ta emot årets stipendium.
 
Samtidigt som herrlandslaget förbereder sig för EM i Kroatien som inleds nästa vecka pågår arbetet på hemmaplan för kommande mästerskap. Nästa EM på herrsidan, 2020, avgörs i Sverige, Norge och Österrike och nu står det klart att Krister Bergström...
 
Vinnaren kliver upp på sista slutspelsplats. Som om den inspirationen inte räckte har Önnereds HK sina egna skäl att gå för triumf mot Boden Handboll. – Man har en extra känsla, de slog oss ju i två raka matcher i kvalet för två år sedan, säger...
 
I dag gör vår tävlingschef Ralf Lundberg sin sista dag på Svenska Handbollförbundet. Tack för ett fantastiskt arbete & för fina år! Vi hälsar samtidigt välkommen till Niklas Axvallen som går in som domar- och tävlingskonsulent
 
Förra hösten slutade hennes premiär i succé. Nu är Irma Schjött SHE:s mest spännande målvakt – med stöd i statistiken. – Det handlar väl om erfarenhet. Jag har ett år i VästeråsIrsta bakom mig, kom ju direkt från division två, säger hon.
 
Ibland är förklaringen enkel. Lugi HF som anför klungan på den övre halvan får svårt att närma sig toppen. Åtminstone så länge de dyrbara poängtappen mot lagen i samma tabellregion fortsätter för Lundalaget. – Vi står bra bakåt, men vi har inte få...
 
Inför denna säsong ändrades sista datumet för att säga upp samarbetsavtal. Senast 31 december måste samarbetsavtal sägas upp om ett lag vill kunna avancera i seriesystemet.
 

Nyhet inför våren 2018

(2017-12-22 11:53)
SHF:s TK har sammanställt nya kriterier gällande domare/funktionärer inför våren 2018.
 
De senaste åren har IK Sävehof fostrat flera kantspelare som tagit sig in i landslaget. Nya namn, som Hanna Örtorp säkrar återväxten i klubben. – Det har varit väldigt givande, jag har fått mycket mer speltid än förra säsongen, säger hon.
 
På onsdagen kom en tidig julklapp till landets P14-killar som har gått vidare i USM då gruppindelningarna till steg 3 publicerades.
 
HUVUDSPONSORER 2017/2018
 
 
 
 STÖD RIMBO HK, HANDLA VIA
logga_alone_200x72

 Dagen då Rimbo skrev historia

 

Postadress:
Rimbo HK Roslagen - Handboll
M. Åkerlind, Jakstigen 3
76261 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info