Hoppa till sidans innehåll

Damlaget läggs ner

08 AUG 2018 00:16
Det är med stor sorg som beslutet om att dra ur Rimbo HK Roslagens damlag här delges.
  • Skapad: 08 AUG 2018 00:16

In i det sista har styrelsen i Rimbo HK Roslagen försökt att rädda det som kunde räddas. Men under press från fler håll känner klubben att det måste finnas ett större intresse från fler tjejer att bedriva damverksamhet i Rimbo.

Hjälp har begärts av bl a Upplands HF och en hel del namnkunniga handbollsprofiler i Stockholm och Uppsala har kontaktts för att få tips om spelare och andra möjligheter. Men då försäsongen hade för avsikt att starta i måndags visade det sig att intresset för at spela handboll i Rimbo för svagt.

Det är inte alltid det är bra för en liten klubb att hamna högt upp i seriesystemet. Det blir oftast en jakt på talanger och de bästa spelarna. Nu är klubben sönderköpt igen.

När damerna senast var uppe i elitserien, men som snart degraderades igen, var elitklubbarna intresserd av de bästa. Johanna Jansson blev bl a då värvad till Spårvägen. Våra flitigaste juniorer fick erbjudande men valde att stanna kvar för att spela allsvenskan. Då bl a Cassandra Tollbring, Jenny Södren och Alexandra Bjärrenholt tagit studenten och antog erbjudanden i elitserieklubbar blev det känsligt inom klubben. 

Ambitionen att träna mer och ligga i högre serier valdes bort av de aktiva och spelarna fördelades mellan HK Ceres och Rimbo. Rimbo räddade laget med att begära ner sig en division.

Idrottsgymnasie på andra orter lockar kommande yngre spelare mer och Rosersberg/Mårsta och Stockholm blev och blir en tillflyktsort för många gymnasietjejjer.

Men med nysatsning på damtränare och bra träning klättrade således damerna till fg år till division 1. Men något gick fel och nu står klubben med endast 1 månad kvar till seriestart med en halv spelartrupp sedan sommrens spelarflykt.

-Emma Carlsson har bl a fått kontrakt i allsvenska Skånela, Lollo Eriksson sökte sig till allsvenska Spårvägen. Clara Rosander och Ida Bernadsson väljer Stockholmsklubbar i samma div 1 men med andra träningsmöjligheter. Därtill ska tilläggas fler spelare som gett besked av olika skäl att de inte ska/kan spela handboll kommande säsong pga privata skäl, skador, resor eller studier.

Ingen skugga ska falla på någon spelare för sina val, snarare önskas lycka till, men det blir sårbart för de återstående då den egna återväxten inte finns.  I år är det ungdom födda -01 som får spela seniorhandboll. Men det finns inga tjejjer kvar i den åldern i klubben.

När handbollen startade i Rimbo 1973 var det ett 15 tal tjejer från 15 till 40 år som själva startade klubben för att de ville spela handboll just i Rimbo. En av dem var Ingrid Söderlund.

- Det är synd att damverksamheten nu får ett sådant här slut, säger Ingrid, men finns inte mer eget intresset att spela på orten så kan klubben inte göra så mycket mer. Det egna insatsen och intresse betyder mest.

-Tränare och halltider finns och serien är spikad med bl a resor upp i Norrland. Nu får vi bita i det sura äpplet och meddela förbund och motstånd att vi inte klarar av att hålla lag, säger Helene Tollbring i tävlingssektionen. 

Men för att komma på fötter igen krävs ett jättestort engagemang för nykomponerade HK Roslagen ( HK Ceres och Rimbo HK). Norrtälje kommun måste också ge våra idrottande ungdomar möjlighet att satsa på eget idrottsgymnasie i framtiden. Så länge gymnasieleverna söker sig bort från kommunen blir det svårt att bli självförsörjande på högre nivå, menar Helene.

Vidare så kanske förbundet borde tillåta seniorspel något tidigare i stil som inom fotboll och innebandyn. Nu måste man vara 17 år för att få dra på sig seniortröjan inom handboll. För småklubbar blir det tufft då underlaget oftast är för få, fortsätter Helene.

Rimbo HK Roslagen är ändock stolta över den tid som varit för vår damverksamhet och får  vara nöjda med att vi levererat en hel del duktiga spelare ut i handbollsverige.

Fotoförklaring: Röda kryss= bytt förening Blåa kryss= gett besked om inget spel 18-19

Skribent: media
Epost: Adressen Gömd
 
 
 
 
 Dagen då Rimbo skrev historia

 

Postadress:
Rimbo HK Roslagen - Handboll
Roger Pettersson, Smedjevägen 9. lgh. 1101
76231 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info