Hoppa till sidans innehåll

Klasshandboll

30 OKT 2018 08:43
Årets upplaga av klasshandboll är avklarad i Rimbo.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 08:43

Nu har årets upplaga av klasshandboll spelats för årskurs 3, 4 och 5. Det har varit ca 250 barn aktiva under tre dagar i Sparbankshallen. Till det så har ett 20 tal högstadie elevr provat på att vara ledare såsom domare eller coach. Och det var för 24 gången !

Syftet med klasshandboll är förståss att visa upp handbollen som sport samt att försöka hitta nya talanger som vill börja träna med Rimbo HK Roslagen.

Rimbo har fortfarande egen verksamhet för barnhandbollen som sträcker sig till 12 år. Sedan har klubben ett samarbete med Norrtäljes handboll där klubbarna går över till HK Roslagen fram till seniorhandboll. Syftet med detta är att vi tillsammans vill utbilda egna talanger och seniorspelare från Roslagen tillsammans istället för att konkurrera med varandra.

Klasshandbollen startade 1994 med Göran Eriksson och Helene Tollbring som dirigenter. Det var en ny fluga som Svenska Handbollsförbundet ville genomföra. Namnet för klasshandboll var då Buster cup och var i huvudsak för åk 4. Första årgången ut var de som var födda 1984.

Då intresset föll väl ut och skolorna runt om Rimbo uppskattade en gemensam bolldag fortsatte succén år efter år. Klasshandboll utökades med åk 3, 5 och 6. Rimbo hade fina kullar under dessa år då alla fick möjligheten att prova på utan kostnad. Handboll blev en innesport i kommunen.

Stockholms HF erbjöd ett slutspel i huvudstaden där segrarna i Rimbos klasshandboll fick representera orten. Deltagande där var varierat då många av dessa skolor hade rena handbollslag. Skillnaden från vår klasshandboll och Stockholms var markant mellan varven, och kravbilden ökade på en del. Men då Rimbos egna verksamhet utökades med skolorna och vi numera har en dag för varje årskurs behövs inte den extra dagen med Stockholm.

I årkurs 3 tävlar man inte längre, utan man lär sig spelets ide´och en del enklare regler. Det ska vara kul och motståndarna är våra vänner. Man får svettas, leka med boll, skratta och träffa nya kompisar.

För åk 4 fortsätter vi traditionen att tävla om vandringspriset även om syftet forfarande är att ha kul. Matcherna avgörs på miniplan med flera matcher mot olika byggdeskolor. Dock är det viktigt att alla lag och spelar lika mycket. Killar som tjejjer.

I åk 5 har vi en avslutande fas där man spelar på stor plan med påhängsribba. Det blir på "riktigt" men syftet är fortfarnde på lek där många korta matcher gör att man lätt kan glömma den där förlusten enkelt.

24 skolor/klasser har fått sitt namn inristat på pokalen för åk 4.  Idag ser vi i facit att vi lagt grunden för både proffs utomlands och aktivt högpresterande handbollspelare i Sverige då flera av dem lyft samma pokalen till skyarna i Rimbo.Vem vet vad årets upplaga hamnar  i slutändan !

Skribent: Helene Tollbring
Epost: Adressen Gömd
 
 
 
 
 Dagen då Rimbo skrev historia

 

Postadress:
Rimbo HK Roslagen - Handboll
Roger Pettersson, Smedjevägen 9. lgh. 1101
76231 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info