Hoppa till sidans innehåll

Rimbo och OV Helsingborg kryssade i toppmötet

01 NOV 2018 20:28
Kryss i en gaskramande match!
  • Uppdaterad: 01 NOV 2018 20:28

Delad pott i toppmötet.

Rimbo fick med sig en poäng i matchen mot OV Helsingborg i Sparbankshallen, matchen slutade 29-29 efter 14-13 i paus.

Efter en jämn inledning där Rimbo var i ettmålsledning tog OV över och skaffade sig en tvåmålsledning efter några misstag i från Rimbo som OV inte var sena att utnyttja, OV hade framgång via sina linjeinspel som ofta slutade med straffkast (inte mindre än nio straffar för OV denna match).

I slutet utav halvleken kom Rimbo tillbaka och hade en rättvis halvtidsledning.

I andra halvlek hade Rimbo ett trumfkort att ta till i tidigare skadade Endrit Abdullahi som kom in och var direkt ett hot mot OV:s försvar, Rimbo gick fram till 3 måls ledning i minut 42, därefter kom en tung period med några misstag och OV var åter upp i lika.

Efter det var skillnaden mellan lagen aldrig större än en boll, vid ställningen 28 lika med 2 och 30 kvar räddar Fredrik Norstedt i Rimbos mål en straff och Rimbo fick chansen på allvar, det blev därefter en omänskligt spännande avslutning när Rimbo har lednineng med 29-28 med 30 sekunder kvar, OV får då straffkast vilket går i mål och Rimbo har boll med 20 sekunder kvar, men med 2 utvisningar emot sig och fyra mot sex så kommer man inte till avslut och delad pott är ett faktum.

Stort OV-jubel vid slutsignalen över poängen medan Rimbo nog ville haft mera i kväll.

Men vi fick i alla fall en underbart spännande underhållning i den fullsatta Sparbankshallen då Rimbo bevisar att man kan matcha ett så bra lag som OV Helsingborg.

Vi hoppas att den stora publiken återkommer till nästa hemmamatch mot Kungälv lördagen den 10/11 kl 14:00 i Sparbankshallen.

Alla i Rimbo gör en riktig kämpainsats i kväll, toppar i Rimbo: Fredrik Norstedt, Lynx Beverskog och Simon Axelsson tillsammans med tiomålsskytten Ken Tollbring. 

I OV märktes David Florander och Mikael Andersson mest.

Målen Rimbo: Ken Tollbring 10, Simon Axelsson 5, Endrit Abdullahi 3, Lynx Beverskog 3, Jeff Tollbring 2, Jonas Andersson 2, Isak Thorstöm 2, Robbin de Wall 1, Mortimer Lundh 1.

OV Helsingborg: David Florander 8, Linus Nilsson 6, David Svensson 4, Linus Nileskog 3, Mikael Andersson 2, Oskar Joelsson 2, Johan Lundgren 1, Oscar Hansson 1, Emil Lindkvist 1, Mattias Meltzer 1.

Utvisningar: Rimbo 3x2, OV 2x2

Lysande publiksiffra: 876 personer.

Skribent: Joel Fritz
Epost: This is a mailto link
 
 
 
 
 Dagen då Rimbo skrev historia

 

Postadress:
Rimbo HK Roslagen - Handboll
Roger Pettersson, Smedjevägen 9. lgh. 1101
76231 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info